Stichting Op Roet voelt zich gewaardeerd en gezien

14 september 2022 11:00

Stichting Op Roet kreeg deze maand de Hoornse Kunst en Cultuurprijs uitgereikt. “Een hele eer om zo gewaardeerd te worden”, vertelt artistiek leider Ingrid Docter.

Stichting Op Roet bestaat in 2023 tien jaar en maakt voorstellingen op locatie over de geschiedenis en actualiteit van Hoorn. “We zijn begonnen met een voorstelling over de leegstand in de binnenstad, nog steeds erg actueel. Daarna zijn we vijf jaar heel druk geweest met de geschiedenis van Hoorn. Het zijn altijd wel voorstellingen met een maatschappelijke urgentie. Zo hebben we vier jaar geleden een voorstelling gemaakt met vijftien nieuwkomers. Hiermee hebben we een Europese prijs gewonnen.”

Momenteel reist Op Roet rond met een voorstelling over het klimaat. “En volgend jaar gaan we ons bezig houden met de Slag op de Zuiderzee”, aldus Ingrid Docter. Op Roet kijkt per keer wat voor spelers er nodig zijn voor een voorstelling. Er is dus geen vast gezelschap.

Ambitieuze opzet om jubileum mee te vieren

Het jubileum in 2023 wil Op Roet luister bij zetten met een aantal ambitieus opgezette voorstellingen. “We hebben vier seizoenen opgeknipt, te beginnen met een weekend Op Roet tien jaar oorlog. We hebben namelijk best wel wat voorstellingen gemaakt die raken aan oorlog”, vertelt Ingrid Docter. “Vervolgens een weekend over de actualiteit en dan het weekend over de Slag op de Zuiderzee.” Het liefst sluit Op Roet de cyclus af met nog een weekend over de Gouden Eeuw. Het publiek wordt opgeroepen voor deze weekenden hun favoriete scenes in te sturen.

Beluister onderstaand het volledige gesprek met Ingrid Docter.

Uitzending – 10 september 2022

Beluister het interview met Ingrid Docter over de bijna jubilerende stichting Op Roet.

Stichting Op Roet voelt zich gezien en gewaardeerd

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405