Stichting Varend Erfgoed: foto expositie over restauratie historische schepen

3 september 2020 20:50
Varend Erfgoed Hoorn

Stichting Varend Erfgoed uit Hoorn is opgericht in 2013. Gisteren vertelde Merwin Corbeau op WEEFF Radio met welk doel: meer historische schepen naar de haven van Hoorn te trekken.

Op het terrein worden nagenoeg dagelijks restauratiewerkzaamheden aan de schepen verricht. De stichting wil graag haar kennis op het gebied van hout- en staalbewerking behouden en overdragen aan een nieuwe generatie zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Een eerste stap daartoe is meer bekendheid hieraan te geven.

Vanaf 6 september is er in het ontmoetingscentrum dan ook een foto expositie te zien die een goed beeld geeft van alle noeste arbeid die wordt verricht. Ervaring die ook hard nodig was in de vijf jaar dat De Halve Maen in Hoorn lag, zo vertelt Merwin Corbeau in het interview.

Bekijk ook het videoverslag van de opening van het centrum in 2013 en de reportage uit 2014 over een nieuwe tjalk voor de stichting. 

Uitzending – 2 september 2020

Stichting Varend Erfgoed uit Hoorn organiseert een foto expositie over de restauratie die zij aan historische schepen verrichten om zo hun kennis te bewaren voor de toekomst. WEEFF Radio sprak uitgebreid met Merwin Corbeau over de expositie, de doelstellingen van de stichting en de vijf jaar dat De Halve Maen in Hoorn lag.

Stichting Varend Erfgoed Hoorn

De foto expositie 'Werk in uitvoering' is elke zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 gratis te bezichtigen. I.v.m. de coronamaatregelen worden grotere groepen geadviseerd contact op te nemen met de stichting om een afspraak te maken. De stichting is gevestigd aan de Schuijteskade 22, op de zuidpunt van het Oostereiland in Hoorn.