Storm Eunice gooit roet in eten voor dag van versoepelingen: voorstellingen afgelast

18 februari 2022 15:12

“Mogen we eindelijk open, moeten we onze deuren weer sluiten”, grapt directeur Roel Vente van schouwburg Het Park in Hoorn. Steeds meer theaters doen vanmiddag voortijdig de deuren dicht, om zo stormellende voor te zijn. Zo ook het schouwburg Het Park in Hoorn. “Het gaat spoken boven het IJsselmeer”, zegt Vente. “Het zit ook niet mee.”

Schouwburg Het Park in Hoorn

Na goed overleg met de gezelschappen en productieteams heeft de schouwburg besloten om de voorstellingen van vanavond te annuleren en te verplaatsen naar maandag vanwege storm Eunice. Zo ook The Mousetrap van Willeke van Ammelrooy. “Maar gelukkig hebben we dit weekend nog voorstellingen op het programma staan. Dat verzacht de pijn”, zegt Vente.

Hij vervolgt: “Het KNMI raadt af om op pad te gaan. Het is een te hoge risico voor de producent om te komen. Ze hebben een eigen tourbus.” 

Ook filmhuis Cinema Oostereiland heeft haar voorstellingen in Hoorn en Enkhuizen geschrapt. “In verband met de storm van vanavond annuleren we vandaag alle voorstellingen. Uit veiligheid voor onze bezoeker en ons team”, zegt bedrijfsleider Marion Brouwer.

De voorstelling van cabaretier Wim Daniels, die werd gehouden in het Theater Het Postkantoor in Bovenkarspel, is ook afgelast, zegt manager Maartje van Kraaij. “Alle bezoekers krijgen een bericht”, bevestigt zij. “De voorstellingen op zaterdag en zondag gaan wel gewoon door.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405