Straatnaamborden beplakt met woord weg: ‘Aandacht voor biodiversiteit’

9 september 2021 18:02

Op verschillende straatnaamborden in Hoorn  is het woord ‘weg’ onder of over het bord heen geplakt. “Het is een actie om aandacht te vragen voor de afname van biodiversiteit”, weet Kirstin Buis van Operatie Klimaat West-Friesland te vertellen. “Greenpeace is hiervoor een samenwerking aangegaan met vrijwilligers door het hele land.”

Bij alle straatnamen waar natuur in voorkomt, is het woord ‘weg’ geplakt. “Zo is bijvoorbeeld de Beukenlaan onder handen genomen. En in de Kersenboogerd en Blokker zijn natuurlijk veel vogelwijken”, aldus Buis in een interview bij WEEFF Radio. “De Grutto, de Nachtegaal, de Watersnip. Allemaal vogels die op het punt staan te verdwijnen. De Houtduif hebben we ook maar even meegenomen want als we zo door gaan wacht deze vogel hetzelfde lot”, vertelt ze verder.

Groen regeerakkoord

De actie is bedoeld om de politiek tot actie aan te zetten. Kirstin Buis roept de leiders in Den Haag dan ook op om hun verantwoordelijkheid te nemen: “Kom met een regeerakkoord waarin natuur en klimaat een belangrijke plaats innemen.” Volgens Buis moet er vooral op het gebied van regelgeving het nodige veranderen. “De grootste oorzaak van de afname van biodiversiteit is stikstof. Je hebt plantensoorten die heel hard groeien door stikstof. Maar de minder snel groeiende soort komt er dan niet meer door.”

Uitzending – 8 september 2021

Op verschillende straatnaamborden in Hoorn  is het woord 'weg' onder of over het bord heen geplakt. Beluister het interview met Kirstin Buis hierover.

Straatnaamborden beplakt met woord weg

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405