Streekomroep West-Friesland haalt grote subsidie binnen voor professionalisering lokale omroep

8 september 2023 14:32

Streekomroep West-Friesland, de koepelorganisatie van WEEFF, heeft een subsidie van 250.000 euro gekregen om als omroep verder te professionaliseren. De aanvraag van de streekomroep is een van de 38 aanvragen die zijn gehonoreerd in het kader van de regeling ‘Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen’. Dat heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vandaag bekendgemaakt.

“Wij staan te popelen om ons verder te professionaliseren en zijn heel blij met deze stimulans om dat te bereiken”, laat voorzitter Hendrik Boland weten. Ook ziet hij het als een grote waardering voor al het werk dat het team van de streekomroep heeft neergezet.

De subsidieregeling maakt deel uit van een breder en meerjarig investeringsprogramma van het kabinet en is in het leven geroepen ter voorbereiding op de aankomende stelselwijziging. Voor elk initiatief is 250.000 euro beschikbaar. Daarnaast wordt begeleiding geboden vanuit het stimuleringsfonds door middel van mentoren. Ook is er mogelijkheid tot opleidingen en cursussen van de NLPO.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405