Sylvia Aimee over haar nieuwe single: “Ik dacht, ‘is dit het nou?'”

24 mei 2021 19:47
Sylvia Aimee

Afgelopen vrijdag verscheen Identity, de nieuwe single van West-Friese heldin Sylvia Aimee. Ze vertelde dit weekend op WEEFF Radio waar de single over gaat en ze kreeg er meteen een leuke verassing bij: Identity is de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Identity is het eerste wat Sylvia Aimee uitbracht in bijna een jaar tijd. Ze werkt langzaam toe naar de release van een tweede EP, maar neemt daar lekker de tijd voor. In de tussentijd staan er nog wel flink wat singles in de koker, vertelde Sylvia op WEEFF Radio. En een album? Dat staat voorlopig nog niet op de planning. “Dat is gewoon heel erg duur”, legt Aimee uit. “Elk liedje wat je op wil nemen kost gewoon veel geld. En ik heb geen label wat daarin investeert. Losse singles en een EP zijn daarom toch net even wat overzichtelijker.”

“Is dit het nou”

Identity gaat volgens Aimee over wat muziek voor haar betekent. “Ik kan heel veel eigenwaarde aan muziek ophangen. Op het moment dat de muziek niet zo lekker gaat, kan ik me minder goed voelen. Ik vraag me daardoor soms af; ‘vind ik mezelf wel leuk als ik gewoon Sylvia, en niet Sylvia Aimee de artiest ben.” Ze schreef het liedje een aantal jaar geleden, toen ze haar eerste ‘grote mensenbaan’ kreeg. “Ik dacht, ‘is dit het nou’. Het is geen muziek waar ik mijn geld mee verdien. Op dat moment voelde het een beetje alsof ik de boot gemist had.”

De single werd meteen goed ontvangen, vertelt Sylvia. Ze kreeg veel reacties van mensen die zich in het nummer herkennen en plaatsen op zichzelf. “Dat is toch wel de kracht van muziek, dat mensen het vertalen naar zichzelf.”

Komende week is de single extra vaak te horen op WEEFF Radio, als nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Luister het hele interview met Sylvia Aimee hier terug. 

Uitzending – 22 mei 2021

West-Friese heldin Sylvia Aimee vertelde afgelopen zaterdag over haar nieuwe single Identity. Het is meteen de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Sylvia Aimee over haar nieuwe single Identity

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844