Taskforce Katapult helpt ondernemers zo goed mogelijk door de coronacrisis heen

25 april 2020 22:21
Taskforce Katapult

Taskforce Katapult is een initiatief van de Westfriese Bedrijvengroep. Een vereniging van zo’n 1.000 bedrijven.

“We vonden het slim om met elkaar na te denken over hoe we ondernemers nu kunnen helpen om zo goed mogelijk de crisis door te komen. Maar ook om zo goed mogelijk voorbereid te zijn als alles weer aantrekt,” vertelt verenigingsmanager Bashar al Badri tegen WEEFF Radio.

Waarom is er gekozen voor de naam Taskforce Katapult? “Wij denken dat het nu een rustperiode is. En we hopen ons daarin zo goed te kunnen voorbereiden dat als we straks weer naar buiten mogen, we een vliegende start kunnen maken.”

Hulp in de praktijk

Taskforce Katapult probeert ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de verschillende maatregelen. “In de praktijk blijken er allerlei haken en ogen aan te zitten. Met goede voorbeelden en de ervaringen van de verschillende taskforce leden proberen we de ondernemers hier zo goed mogelijk bij te helpen,” legt Bashar al Badri uit.

Ook worden de ondernemers op weg geholpen met wat ze nog wel kunnen doen. “Binnenkort hebben we een seminar met jonge ondernemers. Echte frisdenkers die we koppelen aan ondernemers die hulp nodig hebben om een nieuw type business op te zetten.”

Diverse loketten zoals het UWV, WerkSaam en het Werkgeversservicepunt zijn aangesloten bij de taskforce. Maar ook de zeven West-Friese gemeenten, banken en accountantsbureaus. Elke week is er een meeting via Zoom. Hier sluiten steeds andere ondernemers bij aan. “Want elke sector heeft weer andere verhalen en/of issues,” aldus Bashar.

Speciaal meldpunt van Taskforce Katapult

De taskforce heeft ook een speciaal meldpunt geopend. “Via het meldpunt halen we de signalen op. Als ondernemers bij een loket of bank tegen een probleem aanlopen kunnen we dit in de taskforce behandelen en er mogelijk iets aan doen. Maar het meldpunt is er ook om positieve initiatieven te delen. Zo is de toeristische sector alvast bezig met een comeback campagne. Met de leden van de taskforce kunnen we zo’n initiatief verder helpen.”

Voor acute hulp dient de ondernemer zich tot het betreffende loket te wenden. “Maar als men tussen wal en schip dreigt te raken of mocht er onduidelijkheid zijn bij de aanvraag dan horen we dat graag via het meldpunt. Als het iets is wat veel ondernemers aangaat nemen we dit ook mee in onze wekelijkse corona nieuwsupdate.”

Uitzending – 25 april 2020

Bashar al Badri vertelt hoe Taskforce Katapult ondernemers tijdens de coronacrisis kan helpen

Taskforce Katapult

Contact opnemen met het meldpunt kan via www.westfriesebedrijvengroep.nl/meldpunt. Hier kan men zich ook aanmelden voor de nieuwsupdate.