Te water geraakte vrouw in sloot Opperdoes alsnog overleden

10 augustus 2022 15:20

De vrouw uit Midwoud die afgelopen weekend in Opperdoes door twee persfotografen uit haar auto werd gehaald nadat die in de sloot was gereden, is alsnog overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. 

Auto te water in Opperdoes

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 17.30 uur aan de Zuiderweg in Opperdoes. Ramon en Roel, twee 112-fotografen, kwamen op de melding af en troffen de auto ondersteboven aan in de sloot. Toen duidelijk werd dat de vrouw nog in de auto zat, twijfelden ze geen moment en sprongen de sloot in. Het lukte beide fotografen om samen met de brandweer en politie de ruit van de auto in te slaan en de vrouw aan wal te trekken.

“Dat is gewoon iets waar je niet over nadenkt”, vertelde fotograaf Roel van GLOCALmedia die avond nog aan NH Nieuws. “Dat moet je gewoon doen.”

De bestuurder werd gereanimeerd door de hulpdiensten en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze in kritieke toestand werd opgenomen. De politie laat nu alsnog weten dat de vrouw uit Midwoud is overleden. Er zat verder niemand in de auto.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405