Te weinig aandacht voor intimiteit en seksualiteit bij dementie

8 juni 2022 11:53
Ouderen

Stichting Ouderen Netwerk West-Friesland organiseert 24 juni in Hoorn een bijeenkomst over intimiteit en seksualiteit bij dementie. “Al heel lang proberen professionals hier aandacht aan te schenken”, vertelt Willem Bakker. “Maar blijkbaar is het een gevoelig onderwerp en probeert men het van zich af te schuiven.”

Willem Bakker meent dat er door onvoldoende kennis veel misverstanden zijn. “Als een dementerende bij een ander in bed kruipt heeft dat vaak niets met seks te maken, maar een stukje geborgenheid. We willen dit soort bijeenkomsten organiseren zodat men er makkelijker over gaat praten. Voor een bijeenkomst in Amsterdam proberen we minister Dijkgraaf uit te nodigen om dit onderwerp onderdeel te laten zijn van de verpleegkundige opleiding.”

Voor de bijeenkomst in Hoorn hoopt Stichting Ouderen Netwerk West-Friesland veel professionals uit de West-Friese verpleeghuizen te mogen verwelkomen.

Beluister onderstaand het volledige interview met Willem Bakker.

Uitzending – 21 mei 2022

Volgens Willem Bakker proberen professionals al heel lang aandacht aan het onderwerp te schenken, maar probeert men het van zich af te schuiven. Daarom organiseert Stichting Ouderen Netwerk West-Friesland hier 24 juni in Hoorn een bijeenkomst over.

Te weinig aandacht voor intimiteit en seksualiteit bij dementie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405