Te Weinig Tijd van The Kik is WEEFF Top Favoriet

26 september 2020 20:41
Foto: Gerard Stolk

Na het nummer Angela heeft The Kik nu de zevende track van hun album Jin uitgebracht. De single heet Te Weinig Tijd en is deze week de WEEFF top favoriet.

Jin, het nieuwe album van The Kik, klinkt nogal jaren tachtig. Geen toeval, stelt de band. Dave von Raven, zanger van de band, kocht een clavioline. Dat is een voorloper van de synthesizer uit de jaren veertig. Dit zette hem op het spoor van andere oude synthesizers, maar dan meer die uit de jaren zeventig en tachtig. Van de weeromstuit besloten ook bassist Marcel Groenewegen en gitarist Arjan Spies hun geluid een eighties-sausje te geven.

Jin

Jin is op één hertaling na (Major Tom van Peter Schilling uit 1983) de eerste plaat met volledig eigen materiaal sinds het album Stad en Land van drie jaar geleden. Door aanschaf van nieuwe instrumenten is Jin een ‘zoekplaatje’ geworden waarin elk van de elf songs weg luistert als een aangename popquiz. Daarbij gaan de vergelijkingen net iets verder dan de losse flarden Klein Orkest, Goede Doel en Toontje Lager die in diverse nummers doorkomen.

Tour

Op dit moment toert The Kik met een akoestische show door Nederland. De clubtour stuurt de groep niet alleen met het nieuwe materiaal andere muzikale richtingen op, de heren laten weten dat het aangevulde instrumentarium ook de nummers van alle vorige platen in een nieuw daglicht zet. Wij blijven voorlopig gewoon even genieten van de nieuwe single. Te Weinig Tijd gaan we komende week lekker vaak draaien, als onze nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Te weinig tijd van The Kik, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Foto: Gerard Stolk

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405