Tekort aan pleeggezinnen in West-Friesland

9 november 2021 09:49
Week van de Pleegzorg

West-Friesland heeft een tekort aan pleeggezinnen. “Er staan nu negen kinderen op de wachtlijst. Gemiddeld zijn er vijf gezinnen nodig om een goede match te maken. We zijn daarom op zoek naar 45 pleeggezinnen,” vertelt regio coördinator Silvia Klingeler.

Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. “Een kind kan gedurende de week in een pleeggezin wonen en in het weekend naar de ouders gaan. Ook kan een kind af en toe in het weekend of tijdens vakanties bij pleegouders komen. Er zijn dus verschillende manieren om een kind te ondersteunen,” legt Silvia Klingeler uit. “Als je een plekje over hebt in je hart kan je al in aanmerking komen als pleegouder.”

16 november vindt er een online informatieavond plaats over pleegzorg. “Vragen als waar moet je als pleegouder aan voldoen, kost het veel moeite en waar beginnen we aan, worden hier in meegenomen,” aldus Klingeler. “Na de aanmelding tot pleeggezin volgt een screening en training. Ook bij een plaatsing wordt je ondersteund door een pleegzorgbegeleider. Tevens zijn er fora en bijeenkomsten voor pleeggezinnen om ervaringen uit te wisselen. Wat we veel van pleegouders terug horen is dat ze er veel voldoening uit halen dat ze iets voor een kind kunnen betekenen.”

Aanmelden voor de online informatieavond kan via Openjewereld.nu of openjewereldnh@gmail.com.

Uitzending – 6 november 2021

West-Friesland heeft een tekort aan pleeggezinnen. Er staan nu 9 kinderen op de wachtlijst. Gemiddeld zijn er vijf gezinnen nodig om een goede match te maken. Daarom wordt er gezocht 45 pleeggezinnen. Beluister het interview met regio coördinator Silvia Klingeler.

Tekort aan pleeggezinnen in West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405