Teleurstellend WK-optreden van Nadine Visser, Menno Vloon komt niet uit de verf

25 juli 2022 09:31

Nadine Visser heeft geen hoge ogen kunnen gooien op de WK atletiek. De 27-jarige hordeloopster uit Hoogkarspel werd in de halve finale uitgeschakeld. Visser liep wel haar beste tijd van het seizoen (12,66 seconden), maar dat was niet genoeg voor de finale.

Nadine Visser op de WK atletiek

“Ik was scherp en dacht dat ik goed liep. Na de race keek ik hoopvol naar het scorebord, maar ik ging niet zo hard als ik dacht. Dat zegt wel iets over mijn vorm. Die is blijkbaar toch niet zo goed”, zegt Visser na afloop van haar race.

“Het is voor het eerst in jaren dat ik niet in de finale sta van een mondiaal kampioenschap, het niveau is bizar hoog”, zegt Visser, die vlak voor haar race een nieuw wereldrecord gelopen zag worden. “Dat wereldrecord van Tobi Amusan (12,12 seconden) bewijst dat. Maar die andere meiden die de finale niet haalden, liepen ook allemaal persoonlijke records. Ik niet.”

Geen finale

De laatste twee edities liep Visser de WK-finale. In 2017 eindigde als zevende in Londen en twee jaar later in Doha finishte Visser als zesde. Op de Olympische Spelen van Tokio werd ze vijfde.

Tekst loopt door onder de tweet.

Menno Vloon

Ook Menno Vloon kon geen potten breken afgelopen nacht. De polsstokhoogspringer miste in de finale na drie pogingen de aanvangshoogte van 5 meter en 55 centimeter. De Zaandammer is indoor al over een hoogte van 5,96 meter gesprongen en baalde na aflooop flink. “Ik weet het echt niet. Dit is nieuw voor mij. Ik zat met mijn aanloop niet goed.”

“Ik weet dat er veel meer inzit. Ik ging hier voor een medaille. Het is lang geleden dat ik direct drie keer heb afgesprongen. Dan moet het maar op de EK gebeuren”, zegt Vloon die over drie weken in München hoopt te schitteren.

Tekst loopt door onder de tweet.

De WK atletiek in Eugene zit erop. Nederland pakte in totaal twee keer zilver en twee keer brons. Volgende maand wacht alweer de EK atletiek in München. Van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus worden die in het Olympiastadion gehouden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405