Teleurstellende tweede WK-dag voor schaatsers Schouten en Scheperkamp

3 maart 2023 22:44

Na een succesvolle eerste dag op de WK afstanden met Noord-Hollands zilver voor Irene Schouten en Merijn Scheperkamp heeft de tweede dag geen plakken opgeleverd. Schouten leek goud te pakken op de ploegenachtervolging met Marijke Groenewoud en Joy Beune, maar de Oranje-ploeg werd gediskwalificeerd. De enkel van Beune was even zichtbaar en dat mag niet. 

In de laatste rit van de ploegenachtervolging reden Schouten en co naar 2.52,65 naar het goud. Na afloop veranderde de blijdschap snel in chagrijn. Het trio werd tijdens hun interview met de NOS ingelicht door bondscoach Rintje Ritsma. Canada profiteerde optimaal en kreeg alsnog goud.

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Japan en Amerika maakten het podium compleet op de ploegenachtervolging. Bij de mannen bleef de gouden plak wel staan. 

Naast podium

Merijn Scheperkamp uit Hilversum had vooraf nog goede hoop op goud, maar werd slechts vijfde bij de 500 meter. Jordan Stolz snelde naar het eremetaal. Laurent Dubreil (zilver) en Wataru Morishige (brons) pakten de andere plakken. Bij de vrouwen op de 500 meter werd Femke Kok verrassend wereldkampioen.

De WK afstanden duren nog tot en met zondag. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405