Teller voor Swim to Fight Cancer Hoorn staat al op 75.000 euro

22 juni 2024 16:01
Door Erik Bout
Bron: Erik Bout

Met nog een ruime week te gaan heeft Swim to Fight Cancer Hoorn al bijna 75.000 euro aan donaties binnen. Met de opbrengst wordt kankeronderzoek gefinancierd.

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight Cancer. Het is een zwemchallenge waarbij deelnemers – zowel individueel als per team – zich laten sponsoren bij het zwemmend afleggen van een uitdagende afstand door natuurlijk buitenwater.

De Swims worden al tien jaar door heel het land georganiseerd. Voor de Hoornse editie – op 30 juni in het Baatland – kan men één of twee ronde(s) van een kilometer zwemmen. De jeugd legt een afstand van vijfhonderd meter af.

In de afgelopen tien jaar hebben er al ruim 50 Swims plaatsgevonden in meer dan 20 steden door heel het land. Dit jaar wordt het evenement niet alleen in Hoorn georganiseerd, maar op meer dan zeventien locaties. Onder meer in Nijmegen, Alkmaar, Delft, Dordrecht, Eindhoven en Gouda. In al die jaren hebben de opbrengsten uit de Swims vele vormen van kankeronderzoek ondersteund.  Zo was de opbrengst van 2023 met negen deelnemende steden bijna twee miljoen euro.

Extra geld voor kankerbestrijding is keihard nodig

In Hoorn doet dit jaar ook Huis PISA mee. Teamlid Marjolein Dölle: “Dit jaar gaat er voor het eerst een deel van de opbrengst naar centra voor een leven mèt en na kanker. Huis PISA is zo’n centrum. Namens PISA doen wij mee met een groep van negen mensen. Bij ons staat de donatieteller op ruim vierduizend euro. Vandaag gaan we trainen en wennen aan het koude water natuurlijk. Dat ligt rond de achttien graden. Voor mij betekent zwemmen voor het goede doel niet alleen die sportieve prestatie leveren. Het betekent ook dat je je inzet om sponsorgeld te vragen aan je netwerk, familie en vrienden. Zodat er extra geld komt voor kankerbestrijding en ook voor PISA. Dat is keihard nodig.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844