Terrasje pakken om 6.00 uur: “Eerste biertje gaat er een beetje met mes en vork in”

29 mei 2021 08:55

“Dit maak je maar één keer mee in je leven. Welke kroeg doet dit nou? Ja, de Paus natuurlijk. Dus daar moet je gewoon bij zijn”, vertelt één van de terrasgangers die vanmorgen om zes uur op het volle terras van café de Paus zit. Binnen twee uur meldden zich honderd gegadigden zich bij het Lutjebroeker café, die vandaag de hele dag meedoen aan een terrasmarathon.

“Het was vroeg vanmorgen, de eerste was hier om tien voor zes”, zegt John Kok van café de Paus. Eerder vertelde hij aan NH Nieuws over zijn idee voor een terrasmarathon: per tweetal kun je een tafeltje reserveren van 6:00 uur tot 20:00 uur, waarbij alle maaltijden worden verzorgd. Dat idee viel goed in de smaak: binnen twee uur waren alle plekken bezet.

Dat zorgde ervoor dat John – ondanks een lange werkdag – vanmorgen vol enthousiasme van start ging. “Dan zit je op de fiets hier naartoe en zie je mensen al verzamelen. Je merkt dat de mensen die hier komen opgewekt en blij zijn, ondanks dat het tien voor zes was. Dat is gewoon heel leuk om te zien, ik kreeg een beetje het kermisgevoel.”

Lees verder onder de video.

Café de Paus heeft tijdens de eerste lockdown het terras uitgebreid. Onder de noemer ‘Paus Beach’ kun je nu in de polder aan het water zitten. 

De tafeltjes op dat zelfgecreëerde Lutjebroeker ‘strand’ waren in alle vroegte al bezet. “Het gaat er wel een beetje met mes en vork in”, zegt terrasganger Mats over de eerste slokken van zijn biertje. “Ik was vol spanning, want om vier uur was ik al klaarwakker. En toen ging ik met veel plezier hier naartoe.”

Verrassing voor de volhouders

Eigenlijk hadden de eigenaren van De Paus een dagvullend programma in gedachten voor de bezoekers. “Maar groepsentertainment is niet toegestaan, dus dat kan helaas niet”, vertelt John. “We gaan mensen nu op kleine schaal vermaken.”

Dat wordt onder andere gedaan met een lunch en diner met meerdere gangen. “En voor de mensen die de terrasmarathon uitzitten hebben we een leuke verrassing aan het einde van de dag”, zegt John. Wat dat betreft is hij hoopvol. “Ik denk dat de meesten hier om kwart voor acht ook nog wel zitten hoor.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405