Terugblik op het West-Friese sportseizoen

23 juni 2024 21:44
Bron: Fred van Berkum

Het radioprogramma WEEFF Sport Actueel blikte in een de laatste aflevering voor het zomerreces terug op een enerverend West-Fries sportseizoen. Ab Venverloo en Jan Burger spreken in de studio met een aantal van de hoofdrolspelers.

Komend seizoen vertrekt Martin Glim van Voetbalvereniging Strandvogels. Hij wordt komend hoofdtrainer van het aar de 3de klasse gedegradeerde FC Medemblik en combineert die functie met het dezelfde bij DWOW uit Wieringerwerf. Met Strandvogels handhaafde Glim zich in de 3e klasse. Dit is het interview met Glim.

Tussen een aantal Frankrijkreizen door blik Joep Groen van hoofdtrainer van Voetbalvereniging Westfriezen terug op het seizoen en de huidige transferperiode, waarbij het bestaande team grotendeels intact kon worden gehouden, en zelfs kon worden versterkt. Ook de coaching-tandem met Constantijn Schouten blijft, zoals de afgelopen drie seizoenen, gehandhaafd. Dit is het interview met Groen.

Schooltas aan de vlaggenstok

Trainster van De Blokkers Vrouwen en keeperstrainster van Telstar Gaby van der Werf heeft net haar schooltas aan de vlaggenstok kunnen hangen. Ze heeft haar diploma sportkunde behaald. Dat brengt een carrière als professionele voetbaltrainster wellicht dichterbij. Als voormalig speelster van Blokkers was er het afgelopen seizoen voor het eerst sinds jaren weer een eerste vrouwenelftal dat op een mooie tweede plaats eindigde in de 4de klasse. Dit is het interview met van der Werf.

Met trainer/coach Allard Jongsma werd teruggekeken op een teleurstellende zevende plaats voor de volleyballers van topdivisionist Madjoe uit Enkhuizen. Die plaats was niet geheel onverwacht, maar geeft geen recht op promotie naar de superdivisie. Dit is het interview met Jongsma.

Tenslotte kijkt verslaggever Sjaak Ooteman terug op het seizoen van de Zouaven. Dit is de terugblik met Ooteman. En verslaggever Fred van der Kooij pakt breed uit met een terugblik op het gehele voetbalseizoen. Dit is de terugblik met van der Kooij.

Uitzending – 23 juni 2024

Westfriezen heeft de handbal bekerfinale gewonnen van Dynamo. Beluister hier het verslag terug.

Westfiezen wint bekerfinale handbal van Dynamo

Uitzending - 23 juni 2024

Yotti Papamelodias blikt terug op het seizoen met RKEDO.

Yotti Papamelodias blikt terug op het seizoen van RKEDO

Uitzending - 23 juni 2024

Fred van der Kooij blikt terug op het voetbalseizoen.

Terugblik op het voetbalseizoen met Fred van der Kooij

Uitzending - 23 juni 2024

Sjaak Ooteman blikt terug op het seizoen van Zouaven.

Terugblik op het seizoen van Zouaven met Sjaak Ooteman

Uitzending - 23 juni 2024

Allard Jongsma geeft een terugblik op het seizoen van Madjoe.

Terugblik op het seizoen van Madjoe met Allard Jongsma

Uitzending - 23 juni 2024

Gaby van der Werf is naast haar betrokkenheid bij Blokkers werkzaam bij Telstar als team manager. Beluister hier het interview met haar.

Gaby van der Werf over Blokkers vrouwen en Telstar

Uitzending - 23 juni 2024

Coach Joep Groen kan tevreden terugkijken op het seizoen. Beluister hier het interview met hem.

Joep Groen over het succesvolle seizoen met Westfriezen

Uitzending - 23 juni 2024

Marathonschaatser Beau Wagemaker vult de zomer met skeeleren. Samen met Jan Burger kijkt ze vooruit naar het nieuwe sportseizoen.

Beau Wagemaker: en dan nu maar skeeleren

Uitzending - 23 juni 2024

Martin Glim blikt terug op het afgelopen sportjaar.

Terugblik met Martin Glim

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844