TERUGKIJKEN: Enkhuizen geniet weer van eigen harddraverij

23 september 2021 12:00

Eindelijk mag het weer: de harddraverij in Enkhuizen. Zo’n 6.000 toeschouwers kijken vanmiddag toe hoe de paarden als vanouds over de Paktuinen draven. En WEEFF/NH Nieuws is daar vanaf 15.00 uur live bij. 

Het verlossende woord of het door mocht gaan kwam vorige week, toen heeft de gemeente Enkhuizen een aantal ontheffingen afgegeven voor de draverij. De organisatie is toen “als de sodemieter aan de slag” gegaan om alles te regelen. 

Voorzitter Mark Veen verwacht veel publiek op de drafbaan. “We hebben 2.400 leden en die mogen allemaal een introducee meenemen. We geven dus sowieso 4.800 kaarten weg en hebben er dus 1.200 voor de vrije verkoop.” Om binnen te komen heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig. 

Veen verwacht dat het een gezellige middag wordt. “Het is voor Enkhuizers niet alleen draverij, maar ook een dag waarop je verbroedert met elkaar. We hebben lang geen feest gehad en dit is altijd een reünie.”

Kijk hieronder mee naar een live verslag vanaf de harddraverij in Enkhuizen: 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844