Tessa (19) uit Zwaag genomineerd voor Young Impact Award

24 oktober 2023 17:57
Bron: Vrijwilligerspunt Westfriesland

Tessa Sijm uit Zwaag is genomineerd voor een Young Impact Award. Tijdens een traject van het Vrijwilligerspunt Westfriesland ontdekte de negentienjarige dat ze, ondanks haar autisme, veel te bieden heeft. Ze wil nu andere jongeren met autisme inspireren hun dromen na te jagen. Voor de organisatie van de award was dit de reden om haar te nomineren in de categorie ‘maatschappij’.

Tessa werd tijdens haar Maatschappelijke Diensttijd (MDT) begeleidt door Fleur Neefjes van het Vrijwilligerspunt Westfriesland. “MDT is een traject waar je minimaal 80 uur vrijwilligerswerk gaat doen bij een maatschappelijke organisatie”, legt Neefjes uit. Het traject heeft als doel je netwerk uit te breiden, en het is mogelijk om trainingen te volgen.

De tekst gaat na de video verder.

Tessa had in haar examenjaar tijd over en wilde graag vrijwilligerswerk gaan doen, maar wist nog niet precies wat. “Ik stelde Tessa voor om het MDT-traject te volgen en samen te kijken naar een kleinschalig woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Dit leek mij een goede match. Mensen met dementie hebben namelijk structuur en regelmaat nodig. Precies waar Tessa behoefte aan heeft”, vertelt Neefjes.

Stemmen verzamelen

Tessa is genomineerd in de categorie ‘maatschappij’ en heeft nu de taak om voor aankomende donderdag zoveel mogelijk digitale stemmen te verzamelen. Volgens Neefjes zou het terecht zijn als Tessa de award wint. “Zij is echt een voorbeeld voor andere jongeren met autisme. Zie autisme niet als een belemmering, maar juist als een kracht!”

Op 2 november 2023 wordt voor de zevende keer de Young Impact Awards uitgereikt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844