Tessa keek naar beneden, zag ‘believe’ staan, gaf extra gas en is nu Europees kampioen

12 december 2022 16:03
Bron: Aangeleverd

Ze leek na een val kansloos voor de eindzege, tijdens het Europees kampioenschap strandracen in het Franse Duinkerke. Maar toen Tessa Neefjes uit Wervershoof ‘believe’ op de bovenbuis van haar strandfiets zag staan, hervond ze de motivatie. Ze koos het juiste pad, achterhaalde de koploper precies op tijd en kroonde zich tot de beste van Europa.

Tessa Neefjes: Europees kampioen strandracen

Tessa Neefjes is een alleskunner op de fiets. Mountainbiken, gravelen en wedstrijden op het strand: de allrounder pakt alles aan. Eerder dit jaar won ze al het Nederlands kampioenschap op de mountainbike en enkele wereldbekerwedstrijden gravel. Het WK eindigde in mineur, maar zondag volgde een nieuw hoogtepunt. 

Lang was er weinig zicht op succes. Een valpartij wierp haar terug in de wedstrijd. “Ik vloog over de kop en mijn ketting vloog eraf, dus ik was wel even bezig.”

16 botten gebroken

Op zich is het al een wonder dat ze zich kan meten met de besten. Tijdens een training in de Ardennen ging het zo’n 6 jaar geleden helemaal mis. “Er kwam een vrachtwagen op mijn weghelft. Ik brak mijn rug en had in totaal 16 botten gebroken.”

Tessa's lijfspreuk op haar fiets

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405