Teststraten Bovenkarspel en Opmeer dicht wegens daling testen

8 juni 2021 08:04

De GGD Hollands Noorden sluit vanaf donderdag 10 juni de teststraten in Opmeer en Bovenkarspel. Het aantal mensen dat zich laat testen gaat fors omlaag en deze locaties worden verreweg het minste bezocht. Inwoners die normaal gesproken in deze teststraten terecht konden, worden vanaf donderdag verwezen naar de testlocaties in Zwaag en Heerhugowaard-Noord. 

Eind maart bezochten per week nog bijna 21.000 inwoners uit de regio een teststraat van de GGD in deze regio. De afgelopen weken schommelt dit aantal rond 5.500. Als je kijkt naar de snelle daling van het aantal besmettingen, is de verwachting dat het aantal coronatesten niet snel explosief zal toenemen.

De teststraten in beide plaatsen worden (nog) niet ontmanteld. De GGD laat de ingerichte locaties staan, zodat bij een eventuele opleving van het virus snel de benodigde testcapaciteit weer kan worden ingezet.

Explosie

Afgelopen maart werd de teststraat in Bovenkarspel nog doelwit van een gerichte actie. Vroeg in de ochtend van 3 maart ging een explosief af, waarbij vijf ramen sneuvelden. Er raakte niemand gewond en de teststraat bleef die dag verder dicht. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844