The Cats Aglow brengt kerstnummer uit

25 december 2020 12:32

De band The Cats Aglow heeft haar roots in Medemblik. De band ontleende haar naam aan het gelijknamige album van de legendarische Volendamse band The Cats.

Al meer dan tien jaar brengt de band live op het podium een eerbetoon aan The Cats. Er is zelfs opgetreden met de originele The Cats leden Cees en Piet Veerman. Ook speelden ze met de Amerikaanse zanger Willy DeVille. 

Kerstvideo

In dit nagenoeg optredenloze jaar is er toch nog een cadeautje: een kerstvideo. Opgenomen in de Bonifaciuskerk in Medemblik en muzikaal geheel in de stijl van The Cats.

Muzikale familie

Het nummer is geschreven door een van de leadzangers van de band, IJsbrand van Belleghem, samen met zijn 88-jarige schoonmoeder. Ook de video is gevuld met familieleden van de zanger. 

Gisteren vertelde IJsbrand op WEEFF Radio het bijzondere verhaal achter het nummer. Onderstaand kun je het interview terugluisteren.

Uitzending – 24 december 2020

Beluister het interview met zanger IJsbrand van Belleghem. over het bijzondere verhaal achter het kerstnummer van de band The Cats Aglow.

The Cats Aglow

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405