The Island van Laura Jansen is WEEFF Top Favoriet

14 februari 2021 22:02
The Island van Laura Jansen is WEEFF Top Favoriet

Zangeres Laura Jansen verbleef drie jaar op het Griekse eiland Lesbos, om vluchtelingenwerk te doen. Bij thuiskomst zette ze die ervaringen om in nieuwe muziek, waaronder nieuwe single The Island. Het is de nieuwe WEEFF Top Favoriet op WEEFF Radio.

Laura Jansen zou eigenlijk maar tien dagen op het eiland blijven, maar die tien dagen werden uiteindelijk bijna drie jaar. De twee jaar die daarop volgden stonden in het teken van schrijven. De verhalen en ervaringen die ze opdeed in Lesbos heeft ze de afgelopen twee jaar op papier gezet en verwerkt op het nieuwe album We Saw A Light. De plaat moet op 16 april uitkomen, maar met I Dream, The Island en Modern Love Never Stood A Change, de eerste drie singles, krijgen we al een aardig beeld van hoe dat album gaat klinken. Een stuk rustiger dan voorganger Elba, uit 2013.

Album

Voor dit album werkte Jansen samen met de Britse producer Ed Harcourt, die ook een rol had op het vorige album van de zangeres. De plaat kwam voort uit één nummer, single The Island, schrijft Jansen op haar Instagram: “Ik moest een stem geven aan de ervaringen, plaatsen en mensen waar doorzettingsvermogen, overleving en hoop de overhand hebben. Zelfs als het lijkt alsof het licht gedempt is. We zijn allemaal echo’s vanaf de eerste vonk.”

Naast een album komt Laura Jansen boek, waarin ze haar ervaringen uit Lesbos heeft opgeschreven. Het boek draagt de titel Wij zagen een licht en komt net als het album uit in april.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

The Island van Laura Jansen, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844