Hoe gaat het met theater Het Pakhuis tijdens de corona crisis?

21 april 2020 00:23
Theater Het Pakhuis

Sinds 1 februari heeft het Hoornse theater Het Pakhuis een nieuwe directeur. Janine Slijkhuis volgt na tien jaar Irma Sijs op.

“Irma wilde weer meer toekomen aan het maken van theater,” vertelt Janine Slijkhuis tegen WEEFF Radio. “Maar daar komt ze nu weer niet aan toe.” Dit keer is het echter niet het directeurschap dat haar parten speelt, maar de coronacrisis.

Theater Het Pakhuis staat niet op omvallen

Met theater Het Pakhuis gaat het naar omstandigheden goed. “We staan niet op omvallen zoals bij andere instanties al het geval is. We hebben het geluk dat we een theater zijn dat voor een groot deel op vrijwilligers draait.”

Theater Het Pakhuis is zich al aan het voorbereiden op de 1.5 meter maatschappij. “We hebben gekeken hoeveel mensen er in het theater kunnen met de 1.5 meter maatregel. “Dan kunnen we voorstellingen met maar liefst 23 mensen draaien. Maar theater is ontmoeten. Dan wil je helemaal niet op 1.5 meter afstand van mensen zitten. Je wilt gezellig napraten in de foyer. Gezellig samen naar het theater kijken.”

Hoe snel dit werkelijkheid wordt voor Theater Het Pakhuis is nog even afwachten. “Ik heb nu helaas al de eerste afzeggingen voor september. Van groepen die nu niet kunnen repeteren. Dit is gewoon een verloren seizoen.”

Sterke achterban

Het verstrekken van vouchers is geen optie voor het theater. Er is voor gekozen om het geld terug te storten aan de mensen die reeds een kaartje hadden gekocht voor een geannuleerde voorstelling. “We hebben onze bezoekers ook gevraagd om het geld niet terug te vragen maar te doneren en 75% heeft dit gedaan. Dat is hartverwarmend.”

Ondertussen werkt het theater aan verschillende opties om contact te houden met haar sterke achterban. Binnenkort zullen zij via de eigen nieuwsbrief hier verdere informatie over verstrekken.

Uitzending – 16 april 2020

Directeur Janine Slijkhuis vertelt hoe het gaat met theater Het Pakhuis tijdens de coronacrisis.

theater Het Pakhuis tijdens de coronacrisis

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405