Theater na de Dam van Trans! wordt wederom een film

8 april 2021 21:34

Trans!, de jongerenafdeling van productiehuis Het Gezelschap maakt jaarlijks een voorstelling als onderdeel van Theater na de Dam.

Jongeren verdiepen zich hierin samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen.

Schaduw

Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling. Vorig jaar zag Trans! zich door alle maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt dit uit te werken tot een film. Regisseur Lore Koelemeijer en de jongeren maakten de korte film ‘Schaduw’.

Ook in 2021 een film

Dit jaar is de situatie helaas nog niet heel anders. Leo Harlaar sprak hier vanavond over met choreografe Kris de Graaf. Het interview is onderstaand terug te luisteren.

Uitzending – 8 april 2021

Trans!, de jongerenafdeling van productiehuis Het Gezelschap maakt jaarlijks een voorstelling als onderdeel van Theater na de Dam. Beluister het interview met choreografe Kris de Graaf.

Theater na de Dam van Trans wordt wederom een film

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405