Theaterkerk Hemels: Een hemelse plek in een hemelse plaats

29 juli 2020 23:30
Theaterkerk Hemels in Twisk

Een hemelse plek in een hemelse plaats. Zo omschrijft Rene Smit theaterkerk Hemels in Twisk.

“We hebben het pand 2,5 jaar geleden gekocht,” vertelt hij aan WEEFF Radio. “Voor de coronatijd konden we 100-120 mensen ontvangen. Daar kan je niet van leven. Dus we zijn op de zolder ook gestart met een bed and breakfast. Ook wordt de zaal verhuurd voor bruiloften en bedrijfstrainingen.”

Veel elementen van de kerk zijn behouden. “De kroonluchters, predikant- en samenzangborden hangen er nog. De preekstoel staat er. En ook alle glas-in-lood ramen zijn behouden.”

Grote namen en regionale toppers in Theaterkerk Hemels

De programmering van Theaterkerk Hemels is uiteenlopend. “Ik wil graag goede artiesten neerzetten. Van het kaliber Eric Vloeimans en Jeroen Zijlstra die weer terug gaat komen. En ook regionale toppers als Skotwal en Marianne Ligthart.

Voor de huidige corona periode is een stoelenplan gemaakt waarmee 54 mensen twee aan twee in de zaal kunnen worden geplaatst. “Dit betekent dat wij 1 kaart voor twee personen verkopen.”

Zomerprogrammering

Normaal programmeert Theaterkerk Hemels geen optredens in juli en augustus. Maar dit jaar is dat anders. Aanstaande zondag draait Dr. Bebop, de huisarts van Dirkshorn, uit zijn grote collectie jazz platen. Ook wordt dan het nieuwe theaterseizoen gepresenteerd.

22 augustus is de voorstelling Bloem met de Texelse troubadour Jaap Dros en Jan Kühne te zien. Laatstgenoemde heeft twee conservatoriumopleidingen afgerond. “Jaap Dros heeft de mooiste gedichten van J.C. Bloem op muziek gezet. Hij zal deze laten horen, aangevuld met mooie anekdotes.”

1 september staat Dolf Jansen in een uitverkochte Theaterkerk met zijn eerste oudejaarsconference van 2020. En 4 september treedt Marjolein Keuning op met een selectie bluegrass, country en standards.

Foto: WEEFF

Uitzending – 25 juli 2020

Normaal programmeert Theaterkerk Hemels geen optredens in juli en augustus. Maar dit jaar is dat anders. Beluister het radio interview hierover met Rene Smit.

Theaterkerk Hemels

Een compleet overzicht van de programmering is te vinden op Theaterkerkhemels.nl/agenda