Thema Duurzaam Ondernemen Award zorgt voor uitdagende zoektocht naar genomineerden

18 november 2021 12:25
WEEFF duurzaam

Tijdens de Dag van de Ondernemer wordt in de Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemen Award uitgereikt. “Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar ondernemers die woningen verduurzamen,” vertelt wethouder Harry Nederpelt. “Om hier genomineerden voor te vinden was best nog wel een uitdaging.”

Thermo Chips uit Medemblik, aannemersbedrijf Wit uit Wognum en de ToekomstGroep uit Andijk zijn genomineerd. “Thermo Chips is gefocust op kruipruimte isolatie. Dit werkt ook nog eens schimmel tegen. Aannemersbedrijf Wit doet veel aan renovatie en het succesvol herbestemmen van monumenten. Een moeilijke tak van sport waar zij duurzaam mee om gaan.”

In 2050 van het gas af

“Ook de ToekomstGroep doet veel aan renovatie. Als ze wat slopen kijken ze of ze het kunnen hergebruiken. Een hele circulaire aanpak dus. Wit en de Toekomstgroep werken veel samen met de woningcorporaties waar het nodige gebeurt op het gebied van renovatie en verduurzaming,” aldus Nederpelt. “2050 moeten we namelijk van het gas af. Als we kijken naar de huidige gasprijs wordt het aantrekkelijk om te kijken naar isolatie.”

Een jury bestaande uit de winnaar van vorig jaar, Willem Gitzels, Woningstichting Het Grootslag directeur Hans Kröger en Bashar Al Badri, de directeur van het Duurzaam Ondernemersloket zijn tot deze genomineerden gekomen. Zij zullen morgen de winnaar bekendmaken. “Eerdere winnaars geven aan dat de award veel aandacht genereert en hen in beeld brengt bij nieuwe klanten. Een extra duwtje in de rug voor de ondernemer dus,” meent Harry Nederpelt. Meer dan terecht meent de wethouder.

Bedrijven lopen voorop

“Bedrijven lopen over het algemeen voorop in de maatschappij en zijn dus ook al bezig met de kansen die verduurzaming biedt,” aldus Nederpelt. “Het verduurzamen van woningen kan zeker nog wel wat extra aandacht gebruiken. Daar is nog een hele slag te slaan.” Bij woningeigenaren is er vaak nog sprake van een financiële drempel. “Wel vereist isolatie vaak lagere kosten die je sneller terugverdient dan met zonnepanelen. Het Duurzaam Bouwloket geeft hier advies over. Met elkaar zijn we steeds bewuster dat we iets moeten doen. Al ligt er nog een fikse uitdaging.”

Uitzending – 6 november 2021

Tijdens de Dag van de Ondernemer wordt in de Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemen Award uitgereikt. Beluister het interview met wethouder Harry Nederpelt over de genomineerden.

Thema Duurzaam Ondernemen Award zorgt voor uitdagende zoektocht naar genomineerden

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405