Thom uit Wervershoof ziet grote droom in vervulling gaan met ‘Grootebroek Gaat Los’

22 september 2023 06:09
Bron: WEEFF

Aan de Raadhuislaan in Grootebroek vindt vandaag de eerste editie plaats van een nieuw festival. Met ‘Grootebroek Gaat Los’ ziet organisator Thom Nieuweboer een jarenlange wens in vervulling gaan. Op het podium zijn dit weekend onder andere optredens van de West-Friese band Oôs Joôs, en nationale artiesten als Wolter Kroes en de 3J’s.

Op het veld aan de Raadhuislaan werden eerder evenementen als Forever Young en de nieuw opgezette kermis gehouden. Deze kunnen door verschillende omstandigheden echter niet doorgaan, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw feest op het dorp.

Daarom besluiten Thom Nieuweboer uit Wervershoof en Frank Rood, de voormalige organisator van Forever Young, hun krachten te bundelen. “Zelf een evenement op poten zetten stond ook op mijn bucketlist,” vertelt Nieuweboer enthousiast. Daarom was hij blij toen Rood belde, of hij zin had om samen een evenement te organiseren.

Dankzij het uitgebreide netwerk van de twee organisatoren was het eenvoudig om het programma te vullen. “Op vrijdag kiezen we voor lokaal talent”. Vanavond staan onder andere Oôs Joôs, Dou Grend ünd Von Velsen & De Nozem, en coverband Ironic Maiden op de line-up. “En op zaterdag zullen ook bekende artiesten zoals de 3J’s en Mooi Wark optreden.”

Tekst gaat verder onder de video.

Op het veld naast handbalvereniging Excelsior zijn de contouren van het nieuwe festival al goed zichtbaar. “De tent, foodtrucks, kluisjes en kassa’s staan al op hun plek”, vertelde Nieuweboer afgelopen woensdag. Ook zijn er een aantal vrijwilligers bezig geweest met de laatste hand-en-spandiensten.

Alles wordt vandaag klaar gemaakt om Grootebroek ‘los te laten gaan’. De poorten van het festival gaan vanmiddag om 17.30 uur open, en DJ Jesper uit Bovenkarspel zal de eerste bezoekers verwelkomen. Wat betreft het weer maakt organisator Thom Nieuweboer zich geen zorgen. “We hebben een vloer op het terrein gelegd, dus ‘blubberpoten’ krijg je niet”, lacht hij.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844