Thomas wil jongeren eenzaamheid tegen leren gaan door middel van vriendschapscursus

31 augustus 2023 19:08

Let’s Get Social is een cursus over vriendschap gericht op jongeren tussen de 16 en 27 jaar. “De cursus is bedoeld voor jongeren die behoefte hebben aan vriendschap en hierbij belemmeringen ervaren”, aldus Thomas Zomerdijk. “Er wordt besproken waar ze tegen aanlopen in het contact. Ook wordt de jongeren geleerd hoe een gesprek gaande te houden.”

Zomerdijk is opgeleid als ervaringsdeskundige en geeft de cursus. “Op de middelbare school had ik veel moeite met het leggen van vriendschappen. Daardoor voelde ik me er vaak ook eenzaam.” Volgens Zomerdijk speelt onzekerheid een grote rol. “Jongeren weten gerust wel hoe ze een gesprek moeten voeren, maar soms vinden ze het spannend. In ons hoofd kunnen we iets heel groot maken, maar mijn ervaring is dat het uiteindelijk wel meevalt. Het is vaak veel minder spannend dan we het ons voorstellen.”

Tijdens de eerste bijeenkomst zal er worden gekookt. “Zo’n eerste keer bij elkaar kan ook best spannend zijn. Koken is dan een laagdrempelige manier om met elkaar kennis te maken”, vertelt Zomerdijk.

De cursus wordt vanaf 27 september georganiseerd door De Baanbreker uit Enkhuizen en RCO De Hoofdzaak en bestaat uit negen bijeenkomsten op woensdagavond.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV