Thriller over mensenhandel door Rob van Doorn

4 januari 2023 07:23

Rob van Doorn van Uitgeverij Doornwater uit Obdam, introduceert zijn nieuwe thriller ‘Moorden schieten tekort’. Van Doorn is begonnen met het schrijven van boeken door zijn ervaringen tijdens zijn tijd als wethouder in Haarlem. Ook heeft hij ook een rol gespeeld in de politiek in Hoorn, als informateur tijdens de coalitiegesprekken.

“Ik schrijf graag over onderwerpen die het waard zijn om over te schrijven”. Zo heeft hij boeken geschreven over terrorisme in Haarlem, wapenhandel en de internationale rol van Nederland daarin, politiek in Den Haag en de farmaceutische industrie en tot slot gaat zijn nieuwe boek over mensenhandel.

‘Moorden schieten tekort’

De thriller start in Syrië, waar alle ellende is onder het regime van president Bashar al-Assad. De hoofdpersoon, een Syrische vrouw, moet vluchten en maakt een lange tocht in een bootje over de Middellandse Zee. Uiteindelijk komt ze in Ter Apel terecht, in Groningen, en ze raakt verliefd op een man. 

Maatschappelijke thema’s

Van Doorn doet veel onderzoek voordat hij een boek schrijft, vertelt hij in de uitzending bij WEEFF Radio. Vooral naar dingen die in de maatschappij wereldwijd voorkomen. Ook leest hij graag over de onderwerpen waar hij over schrijft. Naast vier thrillers heeft Van Doorn ook een kinderboek geschreven. 

Met zijn boeken probeert hij mensen aan het denken te zetten. “Wat ze denken moeten ze zelf weten, maar ze moeten wel over de info beschikken zodat ze een keuze kunnen maken”.

Op dit moment is Van Doorn bezig met een nieuw boek over Kamp Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog. Een van de kinderen die daar heeft gezeten heeft Van Doorn gevraagd om er een boek over te schrijven. Niet alleen spannende ervaringen, ook inspirerende verhalen komen aan bod. De persoon die zijn verhaal en ervaringen deelt is na de oorlog met zijn vrouw en kinderen verdergegaan in het leven, daar schrijft Van Doorn over. 

Luister hieronder het hele interview met Rob van Doorn terug.

Uitzending – 31 december 2022

Rob van Doorn van Uitgeverij Doornwater uit Obdam, introduceert zijn nieuwe thriller ‘Moorden schieten tekort’. Van Doorn is begonnen met het schrijven van boeken door zijn ervaringen tijdens zijn tijd als wethouder in Haarlem.

37473

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405