Zo vier je kermis Hoogkarspel dit jaar online thuis!

8 mei 2020 19:37

De viering van de Hoogkarspelse kermis ziet er dit jaar, vanwege de coronacrisis, anders uit dan gewend. Het feest vindt namelijk online plaats. Lokale ondernemers en het kermiscomité hebben een Reiger Kermisbox samengesteld om zo de kermis thuis te kunnen vieren.

“Eigenlijk kun je thuis, tijdens Hemelvaart, de Hoogkarspel kermis op je eigen manier beleven”, vertelt Pieter Krijnzen van Bantam aan  WEEFF Radio. “We hebben de Kermisbox op dit moment online gezet, zonder dat mensen eigenlijk nog weten wat er in de box te vinden is. In de dagen naar Hemelvaart toe willen we natuurlijk wat tipjes van de sluier oplichten.”

De Kermisbox

Toch wil Pieter nu ook al wat loslaten over de invulling van de box. “Er zitten wat vouchers in van de kermisattracties, er zitten diverse drankjes in, chips en nootjes, worst van de slager en kaas van de kaasboer en een speciaal ontworpen kermisvlag, wat tevens een spelelement gaat worden de komende kermis.” Verschillende winkeliers uit Hoogkarspel hebben bijgedragen aan het vullen van de box. “We starten op Hemelvaartsdag met de uitgifte van de Kermisbox. Hoe we dat gaan doen blijft nog even een verrassing.”

Normale kermisviering

Kermis Hoogkarspel wordt normaal gesproken gekenmerkt door verschillende kermisborrels, spelen in cafés, waaronder beschuitfluiten en de botenrace. “We hebben de botenrace, wat Hoogkarspel wel speciaal maakt. Ook daar hebben we aan gedacht in deze Kermisbox.”

Online

Om de kermis online te volgen wordt in de zaal van Bantam op donderdag 21 mei een studio gemaakt. “Alle avonden gaan we vanuit daar om 8 uur uitzenden.” De uitzendingen worden onder andere gevuld met muziekacts en Dj’s. Ook is er op de zaterdagavond een kermisquiz, waaraan deelgenomen kan worden via een code in de Kermisbox. “Dat wordt een unieke kermiservaring voor ons, maar volgens mij hartstikke leuk. De voorpret is in ieder geval geweldig.”

 

 

Uitzending – 4 mei 2020

Pieter Krijnzen van Bantam verteld over de Reiger Kermis Box. Een Verassings box waarmee je thuis online toch nog de kermis Hoogkarspel kan beleven.

kermisbox hoogkarspel

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405