Tijdelijke opvang statushouders Van der Valk-hotel in Hoorn met half jaar verlengd

24 juni 2024 06:17
Van der Valk hotel Hoorn
Bron: Eigen foto van de verslaggever

Het Van der Valk-hotel in Hoorn blijft een half jaar langer een opvanglocatie voor statushouders. In het hotel worden momenteel 26 statushouders opgevangen om de overvolle asielcentra te ontlasten. Het COA huurt hiervoor dertien kamers, aanvankelijk voor twee maanden, maar vanwege blijvende tekorten is die periode nu verlengd. 

Van der Valk-hotel in Hoorn

Dat laat burgemeester Jan Nieuwenburg in eens raadsbrief weten. Het ging in eerste instantie om een verblijf van twee maanden, maar het COA sloot niet uit dat die periode zou worden verlengd. Vanwege de overvolle asielcentra, woningtekort in de gemeenten en een tekort aan opvangplekken, heeft het COA besloten de opvang in het Van der Valk-hotel in Hoorn met een half jaar te verlengen.

Er zijn in het hotel 13 kamers beschikbaar voor de 26 statushouders. Het gaat om mensen die al een verblijfsvergunning hebben, maar nog in afwachting zijn van een woning. De opvang in het hotel langs de A7 duurt in principe tot 8 oktober.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844