Tijdelijke vaccinatielocatie in de Noorderkerk in Hoorn

31 januari 2022 19:03

Goed nieuws voor inwoners van Hoorn: het driebeukige hallenkerk in het centrum van Hoorn is vanaf zaterdag 5 februari een tijdelijke vaccinatielocatie van de GGD Hollands Noorden. 

Corona-vaccinatie

In de Noorderkerk kunnen inwoners niet alleen terecht voor een boosterprik. Ook diegenen die nog niet eerder zijn gevaccineerd, kunnen daar terecht voor hun eerste prik. Het vaccineren van kinderen is niet mogelijk, benadrukt woordvoerder Harry Katstra. “Iedereen is welkom tussen 09.00 tot 17.00 uur in de Noorderkerk, op de Kleine Noord 30”, zegt hij.

Voor wie 5 februari te vroeg komt, is er ook een mogelijkheid op 12 februari. “Ook dan is de GGD tijdens deze tijden aanwezig in de kerk. Ook mensen uit andere plaatsen zijn meer dan welkom.”

Broodnodig

Al eerder pleitte de partij Tonnaer voor een extra vaccinatielocatie in Hoorn, om zo ouderen de kans te geven zich dichterbij huis te laten vaccineren. 

“Ze moeten nu voor een boosterprik naar Hem of Middenmeer. Vooral voor ouderen is het reizen daarnaartoe een probleem”, zei raadslid Roger Tonnaer toen. Hij vindt dat Hoorn, die bijna 75.000 inwoners telt, een eigen vaccinatielocatie moet hebben. Daar lijkt nu verandering in te komen, ook al is het maar voor twee dagen.

De STEBO Tennishal in Hem werd begin december nog omgetoverd tot een vaccinatielocatie, maar dat was volgens Tonnaer niet genoeg. 

Wie zich op een ander moment wil laten boosteren of vaccineren, kan terecht op bestaande priklocaties in Den Helder, Middenmeer, Hem of Alkmaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405