Toekomst Gildenweg complexe uitdaging voor zowel Hoorn als Drechterland

22 oktober 2021 08:11
Gildenweg
Bron: Google Maps

CDA Hoorn heeft kennis genomen van het standpunt van het college van Drechterland om doorgaand zwaar verkeer te weren in Oosterblokker, op de Noorderdracht, Boekert en Zuiderdracht. Ook de wens bestaat Westwoud vrij te maken van vrachtverkeer. De politieke partij heeft het Hoornse college gevraagd om een reactie op dit voornemen.

“Dit kan zeker op Hoorn een enorme impact hebben,” meent raadslid Alex van der Kleij. “Het bedrijventerrein Gildenweg dat binnen de gemeentegrenzen van Hoorn ligt wordt hierdoor onbereikbaar voor vrachtverkeer. Er zit onder meer een kippenverwerker en transportbedrijf die werkgelegenheid aan honderden mensen bieden. Al geruime tijd gaan er stemmen op dat zij ergens anders heen willen gaan.” Omwonenden hebben reeds meermaals geklaagd over overlast. “Dat is altijd een duivels dilemma en in dit geval is het nog complexer. Want het zijn bewoners uit Drechterland en een bedrijventerrein in Hoorn,” aldus Alex van der Kleij.

Vorig jaar is een onderzoek naar de toekomst van het bedrijventerrein uitgevoerd dat tot een aantal scenario’s heeft geleid. “De voorkeur gaat uit naar verhuizen van de bedrijven binnen de regio, maar daar hangt wel een prijskaartje aan,” vertelt Alex van der Kleij. Een definitief besluit moet hier nog over worden genomen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit in samenspraak met Drechterland zal gebeuren.

Uitzending – 20 oktober 2021

De toekomst van bedrijventerrein Gildenweg is een complexe uitdaging voor zowel Hoorn als Drechterland. De omwonenden nabij het Hoornse bedrijventerrein komen namelijk uit Drechterland. Beluister het interview met Hoorns raadslid Alex van der Kleij.

Toekomst Gildenweg complexe uitdaging voor zowel Hoorn als Drechterland

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405