Toenemende belangstelling voor miniatuurkermis op Kermisexpo Lutjebroek

21 maart 2023 13:54

In het verenigingsgebouw de Wurf in Lutjebroek werd afgelopen weekend voor de vierde keer de Kermisexpo georganiseerd. Een evenement waar liefhebbers van miniatuurkermisattracties hun hart kunnen ophalen. De organisatie meldt dat er dit jaar meer bezoekers waren dan bij de vorige edities.

Bezoekers werden verwelkomd door de muziek van een draaiorgel en de geur van verse oliebollen van de oliebollenkraam. Binnen was er nog veel meer te zien, van nostalgische draaimolens tot heel geavanceerde reuzenraden en complete kermisdorpen. Dit jaar waren er ook extra veel kermisattracties gebouwd van Lego, Knex en Fischertechnik.

Tekst gaat onder de foto verder.

Een van de opstellingen van de expositie

Een van de organisatoren, Marcel Deen, was zeer tevreden over de Kermisexpo van dit jaar. Hij merkte op dat er een gevarieerder aanbod van attracties was dan voorgaande edities. Ook gaf hij aan dat er meer bezoekers waren dan vorig jaar.

Nieuwe technieken

Opvallend was dat er naast de traditionele handgemaakte kermissen ook mini-componenten uit 3D printers te vinden waren. Bovendien wordt de verlichting van de miniatuurattracties steeds mooier door moderne LED-lichttechnieken, vertelt Deen. Hierdoor is er van alles mogelijk op het gebied van kleur, vorm en uitvoering.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405