Traditionele Jazzfestival keert na twee jaar afwezigheid weer terug in Enkhuizen

21 maart 2022 15:00

Na twee jaar weg te zijn geweest door corona, kan Enkhuizen zich eindelijk weer opmaken voor het traditionele Jazzfestival. In het weekend van 10 tot 12 juni trekken talloze nationale- en internationale artiesten naar Enkhuizen om de harten van het publiek te veroveren.

Jazzfestival Enkhuizen

Het Jazzfestival is een écht begrip in Enkhuizen en wordt sinds 1974 jaarlijks georganiseerd in de binnenstad. Een weekend lang vermaken talloze artiesten het publiek met verschillende stijlen van jazzmuziek.

Na een afwezigheid van twee jaar maakt de organisatie vandaag bekend dat de editie van 2022 doorgaat. “Daar zijn we zeker blij mee”, vertelt pr-vrouw Leonie de Groot. Door de lockdowns moesten de twee edities in juni afgeblazen worden. Ook een najaarseditie, die afgelopen jaar op de planning stond, kon door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Programma

De organisatie is druk bezig om het festival vorm te geven. “Het is geen Bloody Mary, maar de jazzcocktail van de laatste jaren zoals de liefhebbers het gewend zijn”, laat De Groot weten. Zo keren de Saturday City Jazz, de Kroegentocht en het Jazz on the Docks in hun oude vorm terug naar de Haringstad.

Voor de vrijdag heeft de organisatie de grootste verandering in petto. In plaats van een groot feest willen zij het opsplitsen in twee aparte evenementen. “Een voor echte jazzliefhebbers, en een waar er gefeest kan worden”, bevestigt De Groot. “Daar zijn we nu druk naar aan het kijken, met onder meer geschikte locaties en bands die we er voor kunnen strikken.”

Werk aan de winkel

Evenals de locaties, wordt er op dit moment ook veel overleg gevoerd met jazzartiesten uit binnen- en buitenland. Enkele bekende namen van het Enkhuizer Jazzfestival, zoals Adrian Cox, Niklas Carlsson en Jamie Brownfield hebben al hun jawoord gegeven.

“De muziekcommissie is druk bezig met de invulling van het Jazzfestival”, zegt De Groot. “Het is een bestaand festival, maar toch is er een hoop werk aan de winkel. We zijn ook druk bezig om de website te vernieuwen. Op 1 april hopen we met de kaartverkoop van start te kunnen gaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405