Treinreizigers naar Amsterdam CS geconfronteerd met langere overstaptijd

29 december 2022 14:10
Station Hoorn

In oktober kondigde de NS aan door het grote personeelstekort met minder treinen te gaan rijden. Reizigers die reizen richting Amsterdam Centraal kunnen echter ook te maken krijgen met een langere overstaptijd. Voorheen konden Hoornse reizigers, naast de intercity verbinding, ook gebruik maken van de sprinter met in Zaandam een overstaptijd van twee minuten. Deze mogelijkheid is sinds deze week tijdelijk echter niet beschikbaar.

Een verbaasde treinreiziger uit Hoorn vertelde twintig minuten op het station in Zaandam te hebben gewacht op een trein naar Amsterdam Centraal. In plaats van hier uit te stappen kan beter worden doorgereisd naar station Sloterdijk. Hier kan met een overstaptijd van zes minuten de reis naar Amsterdam Centraal worden vervolgd. Ook kan vanuit West-Friesland twee keer per uur gebruik worden gemaakt van de directe intercity verbinding naar Amsterdam Centraal.

Deze situatie houdt volgens het spoorboekje op doordeweekse dagen naar verwachting nog aan tot en met 6 januari. In het weekend blijft de inzet beperkt tot alleen twee intercity treinen per uur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405