Trouwe donateurs KNRM Enkhuizen in het zonnetje gezet

29 november 2022 10:14
KNRM Enkhuizen

KNRM Enkhuizen heeft twee trouwe donateurs in het zonnetje gezet. De heer Kooiker uit Enkhuizen en de heer Van Dijk uit Hoorn steunen de reddingsmaatschappij allebei sinds 1972 en zijn al 50 jaar “Redder aan de wal’.

De jubilarissen, de heer Van Dijk vertegenwoordigd door mevrouw Van Dijk, en hun familie werden zaterdagmiddag op het boothuis van KNRM Enkhuizen ontvangen met als hoogtepunt een vaartocht met reddingboot Watersport. “Mede dankzij jullie kunnen we veilig het water op om mens en dier in nood te redden”, aldus de organisatie.

De KNRM redt al bijna 200 jaar mensen in nood op het water. De organisatie wordt hiertoe in staat gesteld via donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen. Station Enkhuizen is een van de drukste stations van de KNRM. Gemiddeld moet men rond de 100 keer per jaar in actie komen.

De bemanning van reddingstation Enkhuizen bestaat uit 34 vrijwilligers. Men heeft de beschikking over twee reddingboten, de de zeven en halve meter lange ‘Corrie Dijkstra- van Elk’ en de tien meter lange ‘Watersport’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405