Turborotonde verdwijnt uit Hoorn: deel Provincialeweg komende weekenden dicht

8 september 2021 05:12

De Provincialeweg bij de turborotonde in Hoorn – tussen de A7 en het Keern – gaat komende vijf weekenden van vrijdagavond tot maandagochtend dicht voor het verkeer. Aankomend weekend verdwijnt de turborotonde, net als de kleinere rotonde daarnaast. Ze maken plaats voor kruispunten met verkeerslichten. 

De verbouwing van de turborotonde heeft nogal wat consequenties voor het verkeer. Wie bijvoorbeeld vanaf de snelweg Hoorn wil inrijden, kan niet meer via Hoorn Centrum (afrit 8) de stad in. Het verkeer wordt omgeleid via de afslagen Avenhorn en Hoorn-Noord.

Daarbij is de Westfriese Parkweg (bij het Van der Valk Hotel en de ijsbaan) niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. De Berkhouterweg is op dat moment ook dicht voor verkeer.

De weg wordt afgesloten in de komende vijf weekenden vanaf vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 uur. Doordeweeks is de Provincialeweg gewoon open. Na het laatste weekend (8-10 oktober) vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. Hiervan heeft het verkeer weinig hinder. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405