Turks festijn voor Enkhuizers in nieuwe moskee: “De verbinding zoeken is gelukt”

9 mei 2022 12:00
Bron: Mümtaz Yilmaz

Afgelopen weekend organiseerde de Alaaddin Moskee in Enkhuizen het Turks festijn. Twee dagen lang opende de gloednieuwe moskee haar deuren voor het publiek. Belangstellenden konden genieten van Turkse hapjes, maar ook vragen stellen over het geloof. De stichting wil hiermee de drempel zo laag mogelijk maken voor het publiek en op deze wijze de verbinding proberen te zoeken met de buurt. “Of je nu moslim bent of niet, dat maakt helemaal niets uit.”

alaadin moskee

“Er was veel interesse in onze gebedsruimte”, vertelt secretaris Mümtaz Yilmaz. De Enkhuizer zit samen met zijn vader (Sukru Yilmaz) in het bestuur en zorgde ervoor dat het evenement op rolletjes verliep. Volgens de secretaris kwamen er per dag – afgelopen zaterdag en zondag – een paar honderd mensen op het evenement af. 

“Het was mooi om de nieuwsgierigheid van de bezoekers te zien”, vervolgt Yilmaz. “De belangstelling is er ieder jaar wel, maar ik heb gemerkt dat het deze editie nog drukker was dan voorheen.” De secretaris denkt dat dat komt door het splinternieuwe gebouw.  

Alaaddin moskee enkhuizen

Yilmaz kijkt dan ook met opgeven hoofd terug op deze editie. “Wij vinden het belangrijk om iets voor de Enkhuizers te organiseren, op een laagdrempelige manier. We willen in gesprek gaan en de verbinding zoeken. Dat is zeker gelukt en maakt het een geslaagd weekend!”

Eerder maakte NH Nieuws al een reportage over de nieuwe moskee tijdens de ramadan. 
Bekijk deze hieronder terug:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844