Tussen de wolkenkrabbers van Hongkong azen dansers van Double V op plek bij wereldtop

17 december 2023 17:30
Bron: Double V

Ze hebben Hongkong verkend, de wolkenkrabbers gezien en natuurlijk hard getraind. Latin dansformatie Double V uit Hoorn is helemaal klaar voor het WK, dat morgenochtend wordt afgewerkt. Laura Tool uit Wognum is vol vertrouwen. “We hopen dat we kunnen pieken”, laat ze vanuit Hongkong weten.

Double V in Hongkong

Afgelopen donderdag is het gezelschap van dansers, trainers en supporters aangekomen in Hongkong. Na enkele toeristische attracties te hebben gezien, werd er vrijdag gesport in een park. “Om de reisbenen en jetlag eruit te krijgen”, zegt danser Laura Tool. Zaterdag is er getraind in een afgehuurde danszaal. “Vooral even voor de routine en om de conditie op peil te houden.”

Mede door een inzamelingsactie kon de formatie uit Hoorn naar Hongkong afreizen. “We hebben heel veel zin in de wedstrijd van maandag. Iedereen vindt het supergaaf om nu in Hongkong te zijn. We hebben hier zó lang naartoe gewerkt en dan is het heel bijzonder om er eindelijk te zijn. En deze dagen met het team zorgen ook dat we een fijn teamgevoel krijgen.”

Laura Tool en Jesse Lakeman geven een impressie van Double V in Hongkong, tekst gaat onder de video verder:

Morgen moet het dan gebeuren. Nadat de haren en de make-up zijn gedaan, staat de voorronde op het programma. En later op de dag ook de halve finale en de eindstrijd. Het is het moment waar de groep al zo lang naar uitkijkt en waar wordt gestreden voor een plek tussen de wereldelite. “Dan mogen we eindelijk de vloer op. Als alle teams zijn geweest horen we wie er doorgaan naar de halve finale”, weet Laura.

Maakt Double V kans op de wereldtitel? “We vinden het lastig inschatten waar we zullen eindigen. We hebben sommige teams al een jaar niet in actie gezien en sommigen nog nooit. We hopen vooral dat we voor onszelf kunnen pieken. We duimen voor een plek in de halve finale.” Ploeggenoot Jesse Lakeman is strijdvaardig: “Het teamgevoel zit er goed in, dus we gaan er met z’n allen voor.” 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405