Tussenpaus Rik Boonkamp na één duel al weer weg bij handbalsters van SEW

12 april 2022 16:37

Na één duel heeft interim-trainer Rik Boonkamp al besloten om te stoppen bij het eerste team van de handbalsters van SEW. Dat bevestigt voorzitter Vincent Baten aan NH Sport. Boonkamp doet een stap terug en blijft wel de B-jeugd trainen.

Volendam - SEW

Onlangs werd trainer Arthur Langedijk ontslagen bij de ploeg uit Nibbixwoud. Rik Boonkamp werd voor de resterende duels aangesteld als interim-trainer. Samen met Jeroen Smits en Theo Bakker zouden ze het seizoen afmaken.

Pijnlijke nederlaag tegen Volendam

Zaterdag was de eerste wedstrijd van Boonkamp. Die werd pijnlijk verloren met 30-29 van Volendam. Na afloop van die wedstrijd besefte de interim-trainer dat hij twijfelde aan zijn besluit. Ook speelt zijn dochter Danique Boonkamp in het eerste elftal van SEW. Er zouden na afloop van de wedstrijd geluiden zijn dat hij zijn dochter anders zou behandelen. 

“Toen ik er iets van opving en besefte welke kant dit op zou gaan, stond mijn besluit helemaal vast”

SEW-trainer Rik Boonkamp

“Toen ik er iets van opving en besefte welke kant dit op zou gaan, stond mijn besluit helemaal vast. Ik wil dat zij met plezier kan handballen en zich vrij binnen de groep kan bewegen. Of die geluiden terecht of onterecht zijn? Dat maakt niet uit, ze waren er niet geweest als ik geen ja had gezegd. Hadden we zaterdag ruim gewonnen dan hadden we het toen niet gehoord, maar dan was dat later gebeurd’’, vertelt Boonkamp aan het NHD.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405