‘TV-fotograaf’ Natasja komt tot rust in de West-Friese natuur

20 april 2023 20:09
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

De oplettende televisiekijker ziet regelmatig haar naam in beeld verschijnen. Want de natuurfoto’s van tv-fotograaf Natasja Juist (51) uit Midwoud zijn populair. “Het is leuk als ze uitgezonden worden. Dat is toch een eer.”  

NOS, SBS 6, RTL 4 en Goedemorgen Nederland. In de diverse weerbulletins duiken haar foto’s steeds weer op. Kiekjes van prachtige tulpenvelden of schitterende luchten worden geserveerd aan bij elkaar miljoenen televisiekijkers. “Ik stuur ze in en als je geluk hebt, wordt jouw foto uitgekozen. Zeker in de tulpentijd stuur ik veel foto’s in. Dat is voor mij de mooiste periode van het jaar.”

Niets nodig

Sinds een jaar of tien is Natasja fanatiek aan het fotograferen. Bijna dagelijks is ze in de natuur te vinden, voornamelijk in West-Friesland. “Als ik buiten loop, kom ik tot rust. In de fotografie kan ik alles kwijt. Ik krijg er energie van, ik vind de natuur en het landschap prachtig. In de natuur heb ik niets nodig, behalve mijn camera. Dan kun je mij uren los laten.” 

“Als ik buiten loop, kom ik tot rust”

Natuurfotograaf Natasja Juist uit Midwoud

Ze heeft er een scherp oog voor. Ook tijdens een rondje in de Koopmanspolder in Wervershoof is ze scherp. Ze herkent alle vogels en weet waar ze zitten. “Ik zie veel. Als ik ergens loop, of ik praat met jou, zie ik bijvoorbeeld hoe de lijnen lopen. Ik ben gek op lijnen. Tijdens het autorijden moet ik uitkijken dat ik wel op de weg blijf letten. En als ik dan iets moois ziet, baal ik dat ik de camera niet bij mij heb.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De stoomtrein door een tulpenveld

In het dagelijks leven staat ze voor de klas, maar ieder vrij uurtje is ze buiten te vinden. Haar geliefde West-Friesland vormt grotendeels haar werkgebied. En dat blijft ook zo. “Juist omdat je vaak op dezelfde plekken terugkomt, weet je waar je moet zijn.” Vervelen doet het niet. Iedere keer is het licht of de lucht anders. Al sta ik voor de tiende keer in hetzelfde tulpenveld, dan kom ik toch weer met nieuwe foto’s thuis.” 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405