Twee agenten mishandeld bij vechtpartij na Hoogkarspeler kermis

27 september 2021 09:47

De afsluiting van de kermis in Hoogkarspel kende gisteren opnieuw geen gelukkige afloop. Twee groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist, waarbij ook stenen werden gegooid. Twee politiemannen, die een 23-jarige jongen aanhielden, ontvingen klappen en moesten ter controle naar het ziekenhuis.

Gisteren ging het na afloop van de kermis in Hoogkarspel weer mis. Een groep jongeren werd belaagd door een andere, grotere groep. Volgens de politie gaat het om tientallen jongeren die er bij betrokken waren. Daarbij werd over en weer met stenen gegooid.

Politieagenten en boa’s hebben de twee groepen uit elkaar gehaald, waarna de kleinere groep naar het station werd gebracht en op de trein richting Hoorn gezet. Op sociale media gaan verhalen rond dat deze jongeren uit Hoorn afkomstig zijn, maar dit kan de politie niet bevestigen.

Tijdens het begeleiden van de groep naar het station werd een van de politieagenten in zijn gezicht geslagen door een 23-jarige man uit de gemeente Drechterland. De man werd direct aangehouden, maar heeft tijdens zijn aanhouding ook een andere agent geslagen. Beide zijn onderzocht in het ziekenhuis, maar mochten na een controle met lichte verwondingen weer vertrekken.

Steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag was er ook een incident na afloop van de Hoogkarspeler kermis. Een 15-jarige jongen werd door twee mannen van zijn fiets getrokken en liep daarbij een messteek op. Volgens de politie houden de twee zaken van afgelopen weekend geen verband met elkaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844