Twee keer pech voor zeilboot in Wijdenes: gestrand op dijk, daarna vast in visfuiken

30 augustus 2022 21:02
Bron: Foto: reddingstation Wijdenes

Opvarenden van een zeiljacht beleefden een ongelukkige ochtend op het IJsselmeer. Tot twee keer toe kwamen ze in de problemen.

Zeilboot komt vast te zitten in visfuiken bij Wijdenes

De twee opvarenden waren maandagavond voor anker gegaan voor de haven van Wijdenes om de volgende ochtend richting Vlieland te varen. Tijdens het ontbijten, rond 8.30 uur, gaat het mis. Het anker schiet los, waardoor de zeilboot op de Zuiderdijk terecht komt. 

Eenmaal los varen ze richting de haven, waarna ze de boot vastmaken aan een paal waar visfuiken tussen liggen. Hier gaat het weer mis: de wind en golven duwen de boot in een fuik, waardoor ze vast komen te zitten.

Een omstander op de dijk ziet het allemaal gebeuren en slaat alarm bij de Nederlandse Kustwacht. Een reddingboot van de KNRM in Wijdenes schiet te hulp en redt uiteindelijk de twee opvarenden. Als blijkt dat de boot geen schade heeft opgelopen, wordt de reis naar Vlieland weer hervat.

Ook de fuiken worden gecontroleerd, waarna de schade wordt opgenomen bij de visser.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844