Tweede deel A.C. de Graafweg gaat half april dicht, vrachtwagenverbod blijft

22 maart 2023 18:08
Bron: NH Nieuws / Chantal Bos

Vanaf 17 april is de tweede grote wegafsluiting op de A.C. de Graafweg (N241). Tussen de kruispunten Pade en Lindengracht gaat de weg dicht en wordt het verkeer omgeleid. Gedurende twee jaar vinden er grote wegsafsluitingen plaats voor de herinrichting. 

Twaalf kilometer weg wordt in zijn geheel verbreed en deels omgelegd. Het eerste stuk – tussen de Tramweg (Wognum) en de Floris van Noordwijklaan (Opmeer) – sloot eind januari. Het eerst deel van de nieuwe weg is nu klaar, maakte de provincie gisteren bekend tijdens een bewonersbijeenkomst in de Hooghe Heeren in Hoogwoud. Tachtig mensen kwamen daarop af. 

De eerste wegafsluiting zorgde in de spitsuren voor flink wat drukte en overlast. Er werden drie omleidingsroutes ingesteld. Bewoners maakten zich grote zorgen om de veiligheid van schoolgaande fietsers op onder meer de Spanbroekerweg. Dus werd besloten dat er extra verkeersmaatregelen nodig waren, waaronder een vrachtwagenverbod. Bewoners meldden trillingen, geluidsoverlast, kapotgereden bermen en en onveilig gevoel. 

Vrachtwagenverbod blijft

Met de nieuwe afsluiting, geldt er direct al een vrachtwagenverbod op de Lindengracht, en ook tussen de nieuwe rotonde en de Tramweg. Het huidige verbod op de Westeinderweg blijft van kracht. Zo moeten de vrachtwagens buitenom via de N239 en N242. 

De Spanbroekerweg maakt ook nu weer onderdeel uit van de omleidingsroutes. Wel wordt er minder drukte verwacht, omdat het nieuwe weggedeelte opengaat. 

Bomenplant

Intussen wordt er ook aan de verdere inrichting langs de weg gewerkt. Zo werden vorige week de eerste bomen geplant. “De bomen komen ter vervanging van de 568 bomen die eerder werden gekapt. In totaal plant de provincie meer dan 600 nieuwe bomen binnen de Opmeerse gemeentegrenzen. Daarmee krijgt de weg langzamerhand weer zijn groene karakter terug”, aldus omgevingsmanager Daniël Eggermont van de provincie Noord-Holland.

Deze tweede wegafsluiting duurt tot 4 augustus. De kruispunten Lindengracht/Veken en Pade blijven open voor verkeer. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405