Tweede Hoornse waterweek van het jaar biedt genoeg moois om te bewonderen

17 september 2021 08:45
Suzanne van den Oever

Omdat we al zo veel moeten missen is er deze week een tweede waterweek in Hoorn. Maar ook deze keer kan er nog niet worden uitgepakt zoals voor de coronapandemie. “Vorig jaar kon er alleen een online editie plaatsvinden,” vertelt Suzanne van den Oever. “Dit jaar kunnen we gelukkig al weer wat meer wateractiviteiten organiseren. Volgend jaar hopen we weer op een normale editie.”

“Voor deze tweede waterweek van het jaar hebben we getracht om binnen de kaders van de overheid een aantal leuke coronaproof activiteiten te organiseren,” aldus Suzanne van den Oever,”Zoals een boottocht naar de Markerwadden, gratis wandeltochten en een fietstocht naar Enkhuizen. Ook heeft Cinema Oostereiland een aantal films geprogrammeerd.” Ook kan vanaf een sub de haven van Hoorn van een heel andere kant bekeken worden.

Genoeg moois om te bewonderen

“Op zondag hadden we eigenlijk een amusetour willen organiseren. Die hebben we helaas moeten laten varen,” vertelt Suzanne van den Oever. “Ook het wijnfestival kunnen we pas in 2022 weer door laten gaan. Maar er is genoeg moois te bewonderen met onder meer een aantal historische schepen aan het Baatland. En ook vindt dit weekend in Hoorn de landelijke CombiNL finale plaats.”

Aanmelden voor de activiteiten kan via de website waterweken.nl/hoorn.

Uitzending – 15 september 2021

Omdat we al zo veel moeten missen is er dit jaar een tweede waterweek in Hoorn. Beluister het interview met Suzanne van den Oever.

Tweede Hoornse waterweek van het jaar biedt genoeg moois om te bewonderen

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405