Participatie met buurt leidt tot aanpassing plan middeldure appartementen Hoorn-Noord

3 december 2022 13:00
Impressie appartementen locatie Jan Willemszstraat 18

In Hoorn-Noord op de locatie Jan Willemszstraat 18 heeft initiatiefnemer Pro6 Vastgoed het plan om 29 appartementen te bouwen. In de wijk bevindt zich een bovengemiddeld aantal sociale woningen. Het college vraagt de initiatiefnemer middeldure koopappartementen en huurappartementen in het plan op te nemen. De gemeente heeft geen mogelijkheden om bij de verkoop van de appartementen voorrang voor Hoornse inwoners te regelen, maar heeft de wens wel gemeld aan de initiatiefnemer.

Er zijn twee buurtbijeenkomsten en een aantal individuele gesprekken geweest over het plan. De gemeente heeft naar aanleiding hiervan een aantal varianten besproken voor eenrichtingsverkeer. Een vierde bouwlaag is geschrapt en gevels zijn enigszins teruggebracht voor een grotere afstand tot de bestaande woningen. Op de locatie zelf zullen parkeerplaatsen komen. Er komt een openbare speelplek voor de omgeving en er is veel aandacht voor groen.

In het eerste half jaar van 2023 volgt een derde buurtbijeenkomst over de inrichting van de speelplek, het bomenplan, definitieve ontwerp en de keuze voor het materiaalgebruik. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of het plan door kan gaan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405