Uitspraak ‘scootmobielmoord’ Nibbixwoud uitgesteld door onduidelijkheid telefoononderzoek

17 februari 2022 13:44

Een opmerkelijke wending in de rechtszaak tegen Jama A. Een week voor de uitspraak over het doden van Horinees Dimitri is de zaak door de rechter heropend. Vorige week eiste het Openbaar Ministerie nog 15 jaar cel. Maar volgens de rechter is extra onderzoek noodzakelijk voordat die tot een uitspraak kan komen.

Op 8 augustus 2020 wordt de 26-jarige Dimitri dood gevonden in een sloot in Nibbixwoud, onder zijn scootmobiel. Volgens de officier van justitie heeft de 33-jarige Jama A. hem eerst bewusteloos geslagen en vervolgens richting de sloot gesleept. Zelf ontkent A. alle beschuldigingen.

Onduidelijkheid telefoononderzoek

Tijdens de zitting ontstond er onduidelijkheid over het onderzoek naar de telefoon van de verdachte door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het OM en de advocaat van Jama A. hadden verschillende interpretaties van de uitkomsten. En ook bij de rechtbank rezen vragen over het rapport. 

Eigenlijk zou de rechtbank op 24 februari uitspraak doen. Maar om duidelijkheid te krijgen, is de zaak nu toch weer heropend. Wanneer de zitting wordt voortgezet, is nog onduidelijk.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws over de rechtszaak maakte.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405