Ultraton van Sam en Bas levert 80.000 euro op voor onderzoek naar alvleesklierkanker

27 december 2021 16:03

Bas Zuurbier uit Schagen en Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp liepen op eerste kerstdag ruim 70 kilometer om geld op te halen voor Support Casper, een campagne die onderdeel is van de ‘Stichting Overleven met Alvleesklierkanker’. Met deze ‘ultraton’ liepen zij zo’n 80.000 euro bij elkaar, ruim boven het beoogde doel van 50.000 euro. 

Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp en Bas Zuurbier uit Schagen liepen eerste kerstdag ruim 70 kilometer om geld op te halen voor Support Casper

Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan onderzoek naar innovatieve behandelingen tegen alvleesklierkanker. Sam en Bas vertrokken om 07.15 uur bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en finishten rond 15.00 uur aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. 

“Het was zeventig kilometer hardlopen. Tot zestig kilometer was het écht genieten, de laatste tien ging eerlijk gezegd op karakter. Bijna 80.000 euro is er opgehaald door 1.000 donateurs. Kippenvel, zoveel support”, vertelt Bas, nadat ze samen de finish bereikten.

Ook Sam, die eigenaar is van een autobedrijf in Opmeer, is in zijn nopjes. “Als je me vraagt of het mee of tegen viel, kan ik je daar niet eens antwoord op geven. Het was een emotionele tocht. Ik kan alleen maar blij zijn dat het goed gegaan is en dat we samen over de finish zijn gekomen.”

Live te volgen

De ultraton van Sam en Bas was de gehele dag live te volgen op de Facebookpagina van Sam. Daarbij werd er met tafelgasten gesproken, konden mensen inbellen en vonden er optredens plaats. Eén van de gasten in de uitzending was Casper van Eijck, de arts voor wiens onderzoek de hardlopers geld ophaalden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405