‘Underdog’ VZV gaat proberen Atletico Guardes pootje te lichten in Europa Cup

9 december 2022 17:19
Bron: Pro Shots / SIPA USA

Handbalclub VZV uit ’t Veld is dit weekend in Spanje om de derde ronde van de European Cup te spelen. Club Balonman Atletico Guardes moet verslagen worden om verder te komen. “Zij zijn een stap verder dan wij, dus zij zijn zwaar de favoriet”, stelt trainer Rolf Schulte vanuit de spelersbus. 

Rolf Schulte

De handbalsters uit West-Friesland waren in oktober te sterk voor het Finse Dicken, waardoor ze nu tegen Atletico Guardes uitkomen. “Dit soort Europese wedstrijden zijn belangrijk voor het leerproces”, weet Schulte. “Je doet heel veel ervaring op en het is interessant dat je het spel niet hoeft te maken. Het zou een turbo-boost kunnen geven voor de competitie. In dat opzicht komt deze wedstrijd op een mooi moment.”

In de eredivisie staat VZV negende na negen duels. De afgelopen jaren eindigde de ploeg in de top-vier. De handbalploeg heeft vaak ook hoge verwachtingen in Europa. Die zijn inmiddels bijgesteld. Schulte: “We hebben de afgelopen twee jaar te veel in moeten leveren, om in Europa aan te blijven haken. Dat is ook één van de redenen dat we besloten om beide duels in Spanje te spelen.”

“We hebben de afgelopen twee jaar te veel in moeten leveren, om in Europa aan te blijven haken”

VZV-trainer Rolf Schulte

Een andere reden is het financiële aspect. Atletico Guardes heeft de rechten gekocht om beide duels te hosten, waardoor VZV een stuk minder geld kwijt is. “Dat scheelt wel duizenden euro’s. Dat geld kan de club, zeker na corona, heel hard gebruiken.” 

De Spaanse competitie is een stuk sterker geworden de afgelopen jaren, weet Schulte. “Dat komt door het WK, dat vorig jaar in Spanje werd georganiseerd. Een aantal Spaanse internationals zijn teruggekomen naar hun thuisland. Al moet ik zeggen dat de Europa Cup al een tijdje wordt gedomineerd door Spaanse ploegen. We gaan proberen Atletico Guardes pootje te lichten.”

De eerste wedstrijd is morgen 19.00 uur en de terugwedstrijd begint zondag rond dezelfde tijd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405